DÉ NOVO


Sef van Megenlaan 26
5872 AW Broekhuizen

Tel. 06 13 35 45 18
shiatsupraktijkdenovo@gmail.com

Wat is Shiatsu


Shiatsu is een therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam stimuleert. Dit gebeurt door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam, Shiatsu wordt daarom ook wel drukpuntmassage genoemd. Daarnaast geeft Shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking, een zo belangrijk aspect nu de medische zorg minder persoonsgericht geworden is. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen. Zelfs kinderen hebben drukke werkschema's en kunnen daardoor aan fysieke en mentale vermoeidheid lijden. Veel mensen zijn bezorgd over de nadelige effecten die het moderne leven op hun gezondheid hebben. Shiatsu is een manier om bewust te worden van ons lichaam en om er voor te zorgen. Het is een manier om je gezondheid in eigen handen te nemen.

Shiatsu is voortgekomen uit de traditionele oosterse geneeskunde. Letterlijk betekent het 'vingerdruk', maar in de praktijk maken therapeuten ook gebruik van handpalmen en duimen. Verder kunnen ook de elleboog, knie en voeten gebruikt worden.

Shiatsu werkt in op de subtiele anatomie van ons lichaam, waarin de energie stroomt die 'ki' (Japans) of 'chi' (Chinees) wordt genoemd. Deze 'ki' stroomt door je organen en alle delen van het lichaam, langs kanalen die we meridianen noemen. Op deze kanalen bevinden zich specifieke punten die een hogere lading hebben van elektromagnetische energie. Die punten heten "tsubo's". Door het toepassen van zowel druk- als strektechnieken, kan de beoefenaar de 'ki' revitaliseren in die delen van het lichaam waar de energiestroom gestagneerd is: waar spanning zit treedt ontspanning op en de zwakke zones worden gestimuleerd.

Shiatsu reguleert de werking van het zenuwstelsel, verhoogt de weerstand van het lichaam, verbetert de bloedcirculatie, reinigt de weefsels en versoepelt het lichaam. Het resultaat is dat de aanwezige lichaamsenergie in balans komt. Ziektesymptomen op zowel lichamelijk als emotioneel gebied kunnen hierdoor gedeeltelijk of geheel verdwijnen.